Ana içeriğe atla

Kayıtlar

2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İster Mantar sote İster fırında kaşarlı mantar :)

  Öncelikle 2 orta boy soğanı doğrayıp,yağda hafif  kavuruyoruz.   Ardından doğradığımız 5 adet biberi ekleyip kavuruyoruz.     Yaklaşık 1 avuç olan Kuşbaşı doğranmış etimizi koyuyoruz.   Etlerimizi de biber ve soğan ile kavuruyoruz.   1,5 yemek kaşığı salçamızı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.   Doğradığımız 3  domatesi ekliyoruz    Yarım kilo mantarımızı ekliyoruz.   Ayrı bir tavada buharda pişirdiğimiz patatesleri ekliyoruz (patatesleri direk olarakta yemeğe koyabiliriz , ben daha hızlı olsun diye ayrı bir tencerede hazırladım )   Mantarlar suyunu bıraktıktan sonra, suyunu çekene kadar pişiriyoruz     Pişen yemeğimizi sote şeklinde de yiyebilirsiniz.. Ya da fırın tepsisine dağıtıp üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak üzeri kızarana kadar 180 derecede pişirebilirsiniz.   Afiyet olsun :)

Adım Adım Yağlı Boya Tablolarım - Resim kursu

Eylül ayında başladığım resim kursunda, baya ilerlediğimi düşünüyorum. Her ne kadar ilk zamanlarda beceremediğimi sansam da sona yaklaştıkça baya güzel işler yaptığımı görüyorum.. Bence yeteneksiz insan yoktur, denemeyen vardır. Kursum pazartesi ve salı olmak üzere, haftada iki gün. Okuldan dolayı, çok fazla devamsızlığım oldu, kursta 2. tablosunu bitirenler var :) Ben şu an iki tabloda çalışıyorum. Pazartesi kardelen'li tablomda çalışıyorum. Salı günü ortaköy manzaralı tablomu yapıyorum. Çünkü yağlı boyayla boyanan yer ıslakken, ikinci kat atılamıyor. Kursa dönecek olursak ilk başlarda karakalemle başladık işe , daha sonra guaj boya ve son olarak yağlı boya.. Yağlı boya bence herkesin denemesi gereken birşey, ilk başlarda ''zaten yeterince meşgulum nasıl gideceğim haftanın iki günü'' desem de gerçekten pişman olmadığım sayılı tercihlerden biri oldu. O kadar rahatlatıcı ki meditasyon gibi birşey bu. Ordayken ne okul stresini düşünüyorum ne başka birşey.. Omuzl

Y'abancı Ö'ğrenci S'ınavı - YÖS

  2 sene önce başladı bu serüven. Lise son sınıfta, Türkiyede hangi üniversitelere başvursam? Hangi bölümü yazsam? diye düşünürken Yös'le tanıştım. Yös; liseyi yurtdışında bitirmiş Türk vatandaşları için, Türkiyede üniversite okuma şansını sunan bir sınav. Türkiyedeki yabancılar da bu sınav ile üniversitelere giriyor.    Her üniversite kendi Yös sınavını yapıyor ve kontenjanını kendileri belirliyor. Örneğin İstanbul Üniversitesi Hukuk bölümünde okumak isteyen biri, İstanbul Üniversitesinin hazırladığı Yös sınavına girip, bölüm tercihlerinde bulunuyor.    Önümüzdeki dönem için başvurular çoktan başladı. Başvurmak için üniversitelerin sayfalarını sürekli takip etmek gerekiyor, ya da belli başlı YÖS sınavına hazırlayan dersanelerin sitelerinde güncel tarihler mevcut. Düşünen varsa, elimden geldiğince yardımcı olabilirim.    Bana gelecek olursak, 2 sene önce Fizik bölümünü kazandım ve 2 senedir okuyorum, fakat istediğim bölüm olmadığı için, tekrar yös sınavına hazırlanıyorum..   :)

Üniversite Sınavına Hazırlıkta En Etkili Ders Programı

  Uzun bir aradan sonra , sayfaya bakabildim. Üniversite sınavına hazırlanmaya tam olarak başlamasam da kendimi çalışmaya hazırlama sürecindeyim :)  ders çalışırken beni motive edecek yazıları bulup, çalışma masamın karşısına astım. Benim için en etkili ve can sıkmayan ders programını  da paylaşıyorum.  Çalışma süresinin 45 dk olması odaklanmamı sağlıyor. Çünkü 40 dk'dan sonra gerçekten konsantre olmakta güçlük çekiyorum, canım sıkılmaya başlıyor.  :)  Ardından 15 dk ara verip tekrar ders çalışmaya başlıyorum. Böylece bir dahaki 15 dk'lık dinlenme molasına kadar, şu kadar test çözeceğim diyerek kendimi motive ediyorum. Zamanla bu tempoda ders çalışmaya alıştıkça ve soruları doğru çözdükçe  sonra insan gerçekten ders çalışmayı seviyor. Herkese tavsiye ediyorum...  Denemek birşey kaybettirmez :)