Bugünkü iftarımıza dayımların eski komşusu davetliydi. Bu yüzden menümüzde özeldi. Yengem yine önceden planını yapmıştı, bize ( yani benle, kız kuzenim ) sadece yapacağımız yemeği söyledi ve hızla mutfaktan uzaklaştı :D
Menümüz
Toyga Çorbası
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı,
Fırında Mantarlı Türlü,
Fırında Piliç Köfteli Patates
FIRINDA MANTARLI TÜRLÜ
Malzemeler
Yarım kilo mantar
3 orta boy patates
1 orta boy soğan
3 patlıcan
3 kabak
4 adet sivri biber
2 domates
5 diş sarımsak
10 adet kabak çiçeği ( isteğe göre )
100 gr kıyma ( 1 avuç kadar )
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber , pulbiber
6 su bardağı su
Üzerine ; Rendelenmiş kaşar peyniri ( isteğe bağlı )
Yarım kilo mantarı bol limonlu suda yarım saat bekletiyoruz ( kararmasınlar diye ). Daha sonra tepsimizin içine sebzelerimizin tümünü küp küp doğruyoruz.
Üzerine baharatımızı koyuyoruz ve ayrı bir kapta karıştırdığımız su, salça ve sıvıyağ karışımımızı tepsimize döküyoruz.
Tepsimizin içindekileri karıştırdıktan sonra 240 derece ısıtılmış turbo fırında 1-1,5 saat pişiriyoruz. Piştikten sonra son olarak rendelenmiş kaşar peynirimizi tepsimize serpiyoruz ve servis ediyoruz.
FIRINDA PİLİÇ KÖFTELİ PATATES
Malzemeler
Yarım bayat ekmek içi
700 gram tavuk kıyma
1 küçük rendelenmiş soğan
2 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
İstenildiği kadar patates
3 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
karabiber
pulbiber
tuz
yağ
Yarım bayat ekmek içini suda ıslatıyoruz ve ıslak ekmek içlerinin tel süzgeçte iyice suyunu sıkıyoruz. Ekmek içini derin bir kapta tavuk kıyma , rendelenmiş soğan ve baharatlarla yoğuruyoruz.
Daha sonra avuc içimizi ıslatmak için bir kaseye su dolduruyoruz ve kıyma karışımımızdan parçalar koparıyoruz ve köfte şekline sokuyoruz. (Elimizi köfteler elimize yapışmasın diye ıslatıyoruz.)
Daha sonra patateslerimizi soyup, elma dilimleri şeklinde kesiyoruz ve tepsimize diziyoruz.
üzerlerine köftelerimizi diziyoruz ve üzerine ayrı bir kapta karıştırdığımız salça , su , karabiber, pulbiber, tuz ve yağ karışımımızı döküyoruz.
Bunu da fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.. :))
Menümüz
Toyga Çorbası
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı,
Fırında Mantarlı Türlü,
Fırında Piliç Köfteli Patates
FIRINDA MANTARLI TÜRLÜ
Malzemeler
Yarım kilo mantar
3 orta boy patates
1 orta boy soğan
3 patlıcan
3 kabak
4 adet sivri biber
2 domates
5 diş sarımsak
10 adet kabak çiçeği ( isteğe göre )
100 gr kıyma ( 1 avuç kadar )
3 yemek kaşığı sıvıyağ
3 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber , pulbiber
6 su bardağı su
Üzerine ; Rendelenmiş kaşar peyniri ( isteğe bağlı )
Yarım kilo mantarı bol limonlu suda yarım saat bekletiyoruz ( kararmasınlar diye ). Daha sonra tepsimizin içine sebzelerimizin tümünü küp küp doğruyoruz.
Üzerine baharatımızı koyuyoruz ve ayrı bir kapta karıştırdığımız su, salça ve sıvıyağ karışımımızı tepsimize döküyoruz.
Tepsimizin içindekileri karıştırdıktan sonra 240 derece ısıtılmış turbo fırında 1-1,5 saat pişiriyoruz. Piştikten sonra son olarak rendelenmiş kaşar peynirimizi tepsimize serpiyoruz ve servis ediyoruz.
FIRINDA PİLİÇ KÖFTELİ PATATES
Malzemeler
Yarım bayat ekmek içi
700 gram tavuk kıyma
1 küçük rendelenmiş soğan
2 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
İstenildiği kadar patates
3 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
karabiber
pulbiber
tuz
yağ
Yarım bayat ekmek içini suda ıslatıyoruz ve ıslak ekmek içlerinin tel süzgeçte iyice suyunu sıkıyoruz. Ekmek içini derin bir kapta tavuk kıyma , rendelenmiş soğan ve baharatlarla yoğuruyoruz.
Daha sonra avuc içimizi ıslatmak için bir kaseye su dolduruyoruz ve kıyma karışımımızdan parçalar koparıyoruz ve köfte şekline sokuyoruz. (Elimizi köfteler elimize yapışmasın diye ıslatıyoruz.)
Daha sonra patateslerimizi soyup, elma dilimleri şeklinde kesiyoruz ve tepsimize diziyoruz.
üzerlerine köftelerimizi diziyoruz ve üzerine ayrı bir kapta karıştırdığımız salça , su , karabiber, pulbiber, tuz ve yağ karışımımızı döküyoruz.
Bunu da fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz. Afiyet olsun.. :))
Yorumlar
Yorum Gönder